RoutesOnline

Wandelroute Schaapskooi Loenen – Loenermark verkennen

Wandelroute Schaapskooi Loenen

Wandelroute schaapskooi Loenen vertrekt vanaf de parkeerplaats bij de schaapskooi Loenen. Diverse wandelroutes zijn gemarkeerd met gekleurde paaltjes of zwerfkeien. Bij de parkeerplaats staat een info bord met de wandelroutes (zie afbeelding onderaan deze pagina). Honden zijn aangelijnd toegestaan. Op Wandelfolder Loenermark of de foto hieronder vind je een plattegrond van de routes en meer info over de omgeving.

Wandelroute schaapskooi Loenen

Infobord wandelroutes Schaapskooi Loenen

Wij liepen de wandelroute schaapskooi Loenen van 8 kilometer (zwarte route). Wat een hele mooi wandeling is en zeker is aan te raden. Deze route is niet geschik voor kinderwagens of rolstoelen. Met deze wandelroute komt u eerst langs de weide met de schaapskooi. Deze passeert men aan de achterkant. Hier staan de deuren open. Een grote kudde van 150 Veluwse heideschapen overnachten hier. Als men het treft dan is de herder aanwezig. Wij waren er met onze kleine kids. Ze mochten een lammetje melk geven. Is de herder niet aanwezig, dan komt men hem zeker tegen op uw wandeling over de heidevelden van de Loenermark. Bij de schaapskooi hangt een papier waarop men kan lezen waar de kudde die dag zal zijn. Het is een schitterend gezicht hoe de hond de schapen bij elkaar houdt. De heide wordt sinds 2008 ook begraast door heidekoeien.

Diverse wandelroutes vanaf schaapskooi

De schaapskooi en wandelpaden zijn sinds 2009 flink opgeknapt. Er zijn ook nog wandelroutes van 2(rood), 6 (blauw) en 11 kilometer mogelijk. De zwerfkeienroute is 7 kilometer lang. Dus keus genoeg! De parkeerplaats wordt best druk bezocht. Het is wel afgelegen plek.

Ter Waarschuwing!!! Wij hebben op 26 februari een berichtje gehad dat er ingebroken wordt op de parkeerplaats! Wees dus extra allert. Laat niks achter in uw auto. Laat indien mogelijk zien dat de kofferbak leeg is en zet eventueel tassen geheel open neer. En sluit een goede reisverzekering af indien er toch iets gebeurd. Lees daar meer over op Reisverzekering

Ligging Schaapskooi Loenen

Vanaf Landel Heideheuvel is het niet ver rijden naar de schaapskooi. In de zomer kan men het gemakkelijk aan fietsen.
Om bij de schaapskooi te komen moet men vanuit de richting Beekbergen komend (N789), Loenen binnen rijden, bij de rotonde linksaf slaan. Men rijdt dan langs het Hotel Restaurant de Loenermark (Restaurant Hotel de Loenermark)
Hier neemt men gelijk de eerste afslag rechts (straat Droefakkers). Deze weg rijdt men helemaal uit. Men komt dan vanzelf bij de parkeerplaats van de schaapskooi. Hieronder wat foto’s van onze wandeling bij de schaapskooi.

Schaapskooi Loenen

Schaapskooi Loenen


Schaapskooi Loenen zwerfkeien wandelroute

Zwerfkeien wandelroute

schaapskooi Loenen bospad

Bospad nabij de schaapskooi

Geef een reactie