RoutesOnline

Wandelroute Schaapskooi Loenen – Loenermark verkennen

Wandelroute Schaapskooi Loenen

Wandelroute schaapskooi Loenen vertrekt vanaf de parkeerplaats bij de schaapskooi Loenen. Diverse wandelroutes zijn gemarkeerd met gekleurde paaltjes of zwerfkeien. Bij de parkeerplaats staat een info bord met de wandelroutes (zie afbeelding onderaan deze pagina). Honden zijn aangelijnd toegestaan. Op Wandelfolder Loenermark of de foto hieronder vind je een plattegrond van de routes en meer info over de omgeving.

Wandelroute schaapskooi Loenen

Infobord wandelroutes Schaapskooi Loenen

Wij liepen de wandelroute schaapskooi Loenen van 8 kilometer (zwarte route). Wat een hele mooi wandeling is en zeker is aan te raden. Deze route is niet geschik voor kinderwagens of rolstoelen. Met deze wandelroute komt u eerst langs de weide met de schaapskooi. Deze passeert men aan de achterkant. Hier staan de deuren open. Een grote kudde van 150 Veluwse heideschapen overnachten hier. Als men het treft dan is de herder aanwezig. Wij waren er met onze kleine kids. Ze mochten een lammetje melk geven. Is de herder niet aanwezig, dan komt men hem zeker tegen op uw wandeling over de heidevelden van de Loenermark. Bij de schaapskooi hangt een papier waarop men kan lezen waar de kudde die dag zal zijn. Het is een schitterend gezicht hoe de hond de schapen bij elkaar houdt. De heide wordt sinds 2008 ook begraast door heidekoeien.

Diverse wandelroutes vanaf schaapskooi

De schaapskooi en wandelpaden zijn sinds 2009 flink opgeknapt. Er zijn ook nog wandelroutes van 2(rood), 6 (blauw) en 11 kilometer mogelijk. De zwerfkeienroute is 7 kilometer lang. Dus keus genoeg! De parkeerplaats wordt best druk bezocht. Het is wel afgelegen plek.

Ter Waarschuwing!!! Wij hebben op 26 februari een berichtje gehad dat er ingebroken wordt op de parkeerplaats! Wees dus extra allert. Laat niks achter in uw auto. Laat indien mogelijk zien dat de kofferbak leeg is en zet eventueel tassen geheel open neer. En sluit een goede reisverzekering af indien er toch iets gebeurd. Lees daar meer over op Reisverzekering

Ligging Schaapskooi Loenen

Vanaf Landel Heideheuvel is het niet ver rijden naar de schaapskooi. In de zomer kan men het gemakkelijk aan fietsen.
Om bij de schaapskooi te komen moet men vanuit de richting Beekbergen komend (N789), Loenen binnen rijden, bij de rotonde linksaf slaan. Men rijdt dan langs het Hotel Restaurant de Loenermark (Restaurant Hotel de Loenermark)
Hier neemt men gelijk de eerste afslag rechts (straat Droefakkers). Deze weg rijdt men helemaal uit. Men komt dan vanzelf bij de parkeerplaats van de schaapskooi. Hieronder wat foto’s van onze wandeling bij de schaapskooi.

Schaapskooi Loenen

Schaapskooi Loenen


Schaapskooi Loenen zwerfkeien wandelroute

Zwerfkeien wandelroute

schaapskooi Loenen bospad

Bospad nabij de schaapskooi

3 gedachtes aan “Wandelroute Schaapskooi Loenen – Loenermark verkennen

 1. Janneke

  Wij zijn 26-02-2016 ook bij deze schaapskooi geweest en hebben daar een uur gewandeld. Ondertussen is er wel ingebroken in onze auto die bij de schaapskooi geparkeerd stond. Ook aan de overkant van de parkeerplaats lag gebroken glas.

  1. Joost Auteur van bericht

   Das zeer spijtig. Wij zijn er al diverse malen wezen wandelen en nooit wat gezien of last gehad. Zou wel aangifte doen. Wij zijn hetzelfde overkomen bij schaapskooi te Hoog-Buurloo. Ze hebben toen een klein rugzakje van onze kleine meegenomen. Hier zaten alleen wat luiers in. Geeft veel ellende en geregel. Zal een waarschuwing plaatsen. Bedankt voor je reactie!

 2. Liesbeth Lanting

  Helaas was de zwarte wandeling er niet meer. Wij wandelen met een paar vriendinnen eens per maand een wandeling van 8 tot 10 kilometer en hier was de zwarte wandeling juist fijn. Maar toen wij bij de parkeerplaats aankwamen, stond daar dat in 2019 de zwarte wandeling kwam te vervallen. Jammer dat dit niet op internet werd verteld. Er was een nieuwe wandeling met zwerfkeien en witte pijlen. Maar deze wandeling was maar 6,7 km. Het was zeker een mooie wandeling, maar te kort. Als we dit van tevoren hadden geweten, dan hadden we gekeken of we iets langer konden wandelen. Nu was dat niet haalbaar.
  Mogelijk kunnen jullie kijken of er toch een wandeling van 8 of 10 km te maken valt van de wandelingen die uitgezet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *