RoutesOnline

Annuleringsverzekering en Reisverzekering kortlopende?

Annulering en reisverzekering

Annulering en reisverzekering afsluiten voordat men op vakantie gaat is zeer verstandig! Het geeft rust! Als er wat ergs gebeurd wordt u alleen emotioneel of lichamelijk getroffen. U moet er niet aan denken dat u ook nog eens financieel wordt getroffen.
Reisverzekeringen zijn een aanvulling op bestaande verzekeringen. Deze dekt alleen de kosten die andere verzekeringen niet dekken (zoals zorgverzekering en inboedelverzekering).
Ook autoinbraken komen regelmatig voor op parkeerplaatsen bij wandelgebieden. Wordt er iets van uw gestolen of schade gemaakt, dan kunt u dat claimen met uw reisverzekering. Er worden volgens onze websitebezoekers autoinbraken gepleegd bij de schaapskooi Loenen Wandelroute Schaapskooi LoenenBelvilla Nederland 468x60

Kortlopende reisverzekering

Met deze reisverzekeringen bent u eenmalig verzekerd. Dus als u één keer per jaar op vakantie gaat, is dat de voordeligste optie. U kunt deze reisverzekeringen vlak voor vertrek afsluiten.

Annulering

Doorlopende reisverzekering

Als men paar keer per jaar op vakantie of een weekendje weg gaat, is een doorlopende verzekering meestal goedkoper dan kortlopende reisverzekering. Tevens bent u heel het jaar door gedekt. Een reisverzekering afsluiten voor iedere nieuwe vakantie hoeft dan ook niet meer. Wel moet men de kleine lettertjes goed lezen in de voorwaarden. Want vaak is er wel een maximum aan het aantal vakantiedagen dat men verzekert is.

Dekking

Vaak bestaat een reisverzekering uit dekkingen waarvoor u via andere verzekeringen al verzekerd bent. Bijvoorbeeld via uw zorgverzekering of bepaalde garanties die banken bieden bij verlies of diefstal van uw bankpas.
In het algemeen vergoed de verzekering de waarde van verlies of schade van uw eigendommen en medische kosten(dekt geen zakenreizen!).

Annulering verzekering nodig?

Een annulering verzekering is verstandig bij een vakantie die voor u duur is. Een annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten als de reis niet doorgaat of compenseert een gedeelte van de reissom als de reis afgebroken wordt. Daarvoor moet dan wél een zeer goede reden zijn. Bijvoorbeeld bij het overlijden van een familielid, materiële beschadigingen van het eigendom van de verzekerde, een medisch noodzakelijke ingreep of werkloosheid als gevolg van een onvrijwillig ontslag.

Wij regelen onze reisverzekeringen bij DeVogel Verzekeringen.

Geef een reactie