RoutesOnline

Wandelroute Hoenderloo Miggelenberg

Wandelroute Hoenderloo Miggelenberg

Wandelroute Hoenderloo Miggelenberg kan men maken direct vanaf het park. Deze wandelroute Hoenderloo heet eigenlijk Spelderholt route. Het aangrenzende bos heet dan ook Spelderholt. De wandeling begint bij huisje 46. Zie afbeelding hieronder aan de webpagina. Kijk op de plattegrond van Landal om te kijken waar huisje 46 ligt.

Als men door het klaphek gaat, ziet men gelijk de borden van de wandelroutes staan. De gele wandelroute is 6km. Met deze wandelroute komt u 2 keer langs een wildscherm. Landal helpt mee om deze wildschermen in stand te houden. Met een beetje geluk kan men hier wild spotten. Wij hebben er al regelmatig reeën, zwijnen en zelfs edelherten gezien. Ook in het bos aan de Koudebergweg hebben wij op een avond een keertje een edelhert gezien op nog geen 50 meter afstand. Voor een korte wandeling met bijvoorbeeld de kids kan men ook de blauwe wandelroute nemen. Deze wandelroute is 2,6km lang.

In de lente van 2017 kwam ik op diverse dagen wilde zwijnen met hun biggen tegen nabij de Koudebergweg. Ik heb dit kunnen filmen met mijn mobiele telefoon. In de linkerberm zitten de biggen verstopt en direct rechts stonden twee volwassen zwijnen te wachten op hun jongen. Ik stond met mijn hond dus tussen de volwassen zwijnen en hun biggen in. Ik ben langzaam achteruit gelopen, zodat de biggen het pad durfden over te steken. En zo naar hun moeder konden rennen. Klik nu op deze link voor de video! Wilde zwijnen met biggen te Hoenderloo

Respecteer het rustgebied voor het wild

Wat ons wel opvalt dat er steeds meer mensen het bos in gaan tegen de schemer. Soms kom je mensen tegen die weggaan met zaklamp in de hand. Op internet is ook te lezen dat dit ook opgemerkt wordt door de boswachters. De wandelroute Hoenderloo mag alleen bij daglicht gewandeld worden. In de bossen rondom Hoenderloo geldt dat na zonsondergang dit gebied niet mag betreden worden. Geef de dieren dus hun rust. Vooral in de Bronstijd van de edelherten is dit noodzakelijk. En er lopen zwijnen rondom Landal Miggelenberg. Vooral in de nachtelijke uren. Wij hebben er zelfs in de zomer in de nacht er rond ons vakantiehuisje gehad! Dit nadat wij champignons hadden neergegooid die we over hadden van het gourmetten. In de winter hebben wij heel wat zwijnensporen gezien in de verse sneeuw. Ze zitten er dus wel, maar je ziet ze niet vaak.

Wandelroute Hoenderloo

Startpunt wandelroutes bij huisje 46

Spelderholt wandelroute

Bord Spelderholt wandelroutes

Spelderholt Hoenderloo

Prachtige bospaden Spelderholt

Hoenderloo Miggelenberg

Grote Zwam

Geef een reactie